DIRECCIÓ

Direcció musical

foto oficial programas
_MG_7521

Us presentem el nostre director titular, Diego Miguel-Urzanqui

“Miguel-Urzanqui mostra clarament la seva concepció integral dels concerts per a piano de Chopin, enfocament que transforma aquestes dues obres en una espècie de simfonies concertants per a piano, donant-los una cohesió, formal i expressiva, increïble”
Luca Belloni, compositor i director d’orquestra

 

“La seva bona i desenvolupada tècnica gestual se suma a una intel·ligència musical detallista i profunda. Diego Miguel-Urzanqui té uns coneixements musicals que van més enllà del que és purament acadèmic i convencional i una capacitat fora del comú mostrant sempre solidesa de preparació i seguretat en l’escenari.”

Jordi Mora, director d’orquestra.

 

“El Mestre Miguel-Urzanqui té la valuosa capacitat de comprendre perfectament les peculiaritats de cada solista i de exaltar-les durant l’execució dels concerts. Mai vaig tenir la possibilitat d’expressar-me tan lliurement a través de la música i al mateix temps, estar tan ben acompanyada.”

Elizabeth Sombart, pianista.

 

“Gran musicalitat i energia”. Són paraules del crític musical anglès Jon Tolansky després d’escoltar-lo al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra a Londres el 2014. Diego Miguel-Urzanqui, (La Rioja, 1978), realitza des de 1998 una intensa trajectòria musical que el porta a sales de concerts d’Alemanya, Espanya, França, Bèlgica, Anglaterra, Itàlia, Líban, Romania, Suïssa i els EUA com el Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, ​​Auditori de Saragossa, Herkulessaal de Munic, Théâtre de Beaulieu i la Salle Paderewski de Lausanne, Bâtiment des Forces Motrices de Ginebra, Cadogan Hall de Londres, BOZAR de Brussel·les, Ateneul Român de Bucarest, Amphitheatre Pierre Abou-Khater de Beirut, Salle-Auditorium Safadi de Trípoli (Líban) entre altres i dins del Festival de música del Baix Penedès, Cebreros Festival of Strings, Festival Internacional Variations Musicals de Tannay, Annual Gene Nastri School Summer Arts Workshop (WA, EUA), Festival de musique de chambre Plage musicale a Bangor (Belle-Île) o el Rencontre de Guitare Classique de Nice on és director convidat en cada edició des de 2017. Ha dirigit diferents orquestres com la Royal Philharmonic Orchestra, Camerata Regala de Bucarest, Orquestra Filharmònica de Kharkiv, Orchestre Solidaire Résonnance, Ensemble Symphonique Kataulus, Orquesta Sinfónica de Monzón, Orquesta Sinfónica del Reino de Aragón, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Orquestra de Cambra de Tarragona o l’Orquestra de Cambra de Vic entre d’altres. Ha acompanyat, entre altres, a solistes de la talla d’Irina Kulikova (guitarra), Pablo Ferrández (cello), els guitarristes Alejandro Arroyo-Rius i Marcelo de la Pobla, la famosa actriu francesa Véronique Genest, així com a la pianista Elizabeth Sombart , amb la qual el 2013 grava la integral dels concerts de Chopin. Ha estat jurat de l’XIIe Concours International de Guitare Classique “Heitor Villa-Lobos” de Niça (França).

El 2011 crea la OSRé, Orchestre Solidaire Résonnance l’activitat és «oferir la música clàssica allà on no n’hi ha» amplificant així la tasca desenvolupada per la Fundació Résonnance (Suïssa) en diferents països d’Europa i Líban, i realitzant concerts en hospitals, llars d’acollida, residències, etc. El mestre Miguel-Urzanqui destaca per la seva àmplia tasca musical dins del sector penitenciari donant a conèixer i difonent la música clàssica en directe, tant música orquestral com a música de cambra, en diferents presons de Catalunya i Aragó al costat de Résonnance Espanya. En l’actualitat, compagina la seva carrera com a director d’orquestra, al capdavant de l’Orthemis Orchestra, amb l’àmbit docent i social. Desenvolupa una important activitat dins de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ​​com a director de l’Orquestra de la Universitat i professor de música de cambra, i és gerent de Résonnance Espanya.

Estudia direcció d’orquestra i fenomenologia musical a Barcelona amb el mestre Jordi Mora, un dels més directes hereus musicals del director d’orquestra Sergiu Celibidache. Durant més de deu anys realitza a més un intens periple participant en els seus cursos, classes magistrals i assajos realitzats en diferents parts de la geografia espanyola i a la resta d’Europa, destacant centres com l’Escola Superior de Música de Catalunya, la Universitat Internacional d’Andalusia , el Conservatori Superior de Castelló, l’Escola d’Alts Estudis Musicals de Galícia, la Fondation Résonnance (Suïssa, Espanya i Itàlia), l’Orquestra Simfònica Segle XXI (Catalunya i València) o la Bruckner Akademie Orchester (Munic) entre d’altres. També, i becat per l’ESMUC, realitza estudis de direcció d’orquestra i direcció de cor en el citat centre musical de Barcelona.

http://www.diegomiguelurzanqui.blogspot.com 

Direcció escènica

I també, el nostre director escènic, creador dels nostres espectacles i actor, Jordi Purtí

Nascut a Manresa, comença als anys 80 a caminar pel món de l’espectacle en xanques i fent acrobàcia, trapezi i malabars en un moment d’explosió de festa al carrer i grups de cercavila. Passa les proves i estudia Mim i Pantomima a l’Institut del Teatre de Barcelona.

La seva universitat van ser els cinc anys d’actor a la Companyia Els Joglars on treballa en la creació i actor de dos espectacles i tres sèries de televisió.

Comença a escriure i dirigir les seves pròpies obres a l’any 1991. Fins avui en son 78 les estrenades. L’hi agrada el repte d’afrontar diversos estils i per tan es un professional versàtil.

Han treballat i creat sota la seva direcció: Marcel Gros, Ínfima La Puça, Toni Albà, Monti i cia., La Industrial Teatrera, La Tal, Guillem Albà, Always Drinking Marching Band, Luciano Federico, Paco Moran, Poca Conya, El Terrat, Vol Ras, Spasmo Teatro, La Baldufa, Xirriquiteula, Titiriteros de Binèfar, Jordi Bertran, Òpera de Cambra de Sant Cugat, Cor de Teatre, Forani Teatre, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Les 3T Theatre, Artífex/Anexa, Bacum/Dansa, Come&See, Festival de Pallassos de Cornellà, Gala Premis Nit de Circ, Passió de Cervera,…..

Treballs seus han estat premiats. Tres cops millor espectacle a la Fira de Tàrrega, a la Feria de Leioa, dos Premis UNNIM, Premi Butaca, Premi especial Crítica de Barcelona, tres Premis Zirkòlika de circ, Aplaudiment Sebastià Gasch, FAD Barcelona, Arcipestre de Hita, Garnacha/Rioja, Rialles/Òmnium, Guineueta, Premi Zapping de televisió, Festival FETEN, Premi Generalitat de Catalunya/Teatre Jove, nominació al premi MOLIERE/Paris i tres als MAX.

Ha fet temporades a Barcelona: al Teatre Nacional de Catalunya, Poliorama, Victòria, Condal, Goya, Apolo, Capitol, Molino, Caixa Fòrum, Artenbrut, Versus, SAT, Regina i Tantarantana.

Temporades a l’estranger: Paris al Ranelagh, Trianon, Dejazet, Tristan Bernard, Theatre Antoine i Theatre Edouard VII. A Montreal al Monument-National. A Londres al National Theatre. A Avignon al Theatre de l’Oulle, Beliers, Le Palace, La Salle i Pandora. A Toulouse a Les 3T. A l’Assembly Rooms d’Edinburgh.

Gires: Catalunya, Espanya, Portugal, França, Bèlgica, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Holanda, Dinamarca, Regne Unit, Noruega, Polònia, La Reunion, Canadà, Colòmbia, Mèxic, Xina.

A la televisió hi treballa com a actor i guionista a tres series amb Els Joglars:
Som 1 Meravella, Ya Semos Europeos i Orden Especial. També a S.I. Societat Imitada, Et quedes o te’n vas, Marina i Racons de la Memòria. Com a Guionista i director d’actors a El dia dels Innocents i Leonart (premi Zapping 2007).

Com a docent a l’Institut del Teatre de Barcelona a dirigit tallers de 3er i 4art de Gest. Cursos i Tallers a l’escola d’actor d’El Timbal i a l’Aula de Teatre de Manresa. Monogràfics de Creació teatral a les associacions d’actors de Galicia i Euskadi. Master class al Nouveau Clown Institute, que dirigeix Jango Edwards. Ha donat conferències a la Universidad de Deusto, INEF de Lleida i Universitat de Lleida.

Share: